Philips FC8800 Easystar

Philips FC8800 Easystar

Philips heeft met de Philips FC8800 Easystar een zeer behoorlijke automatische stofzuiger in het assortiment die met een richtprijs van ongeveer €150 ook nog eens prima betaalbaar is. Met een hoogte van slechts 5 centimeter is dit misschien wel een van de minst hoge robotstofzuigers op de markt. Dankzij zijn zeer slanke design is de FC8800 Easystar in staat om eenvoudig onder stoelen, banken, tafel, kasten op poten en andere meubels te stofzuigen. Hierdoor blijven zelfs de plekken die met een normale stofzuiger moeilijk te bereiken zijn zonder moeite schoon. Daarnaast is er veel aandacht geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid van de FC8800 Easystar. Er is slechts één druk op de knop nodig om dit deze stofzuiger aan het werk te zetten. Met deze robotstofzuiger behoren smoesjes voor het hebben van een vieze, stoffige vloer tot de verleden tijd.

Werkwijze
Lange borstels aan beide kanten van de robotstofzuiger zorgen ervoor dat hij ondanks zijn ronde vorm toch raad weet met hoeken en stroken vlak langs de muur. De zijborstels, die zich aan weerskanten van de robot bevinden, vegen stof en vuil behendig naar het midden van de robot waar het vuil als het ware wordt opgeslokt om vervolgens te verdwijnen in de afgesloten stofbak. Een filter in de stofbak zorgt ervoor dat het stof ook daadwerkelijk in de stofbak achterblijft en dat de uitblaaslucht schoon is. Een nadeel van de Philips FC8800 Easystar is dat deze, in tegenstelling tot vele andere robotstofzuigers, geen oplaadstation heeft. Dit betekent dat wanneer de accu leeg is het apparaat stopt met schoonmaken en zich niet zelfstandig kan opladen om de klus na het opladen af te maken.

Navigatie
De Philips FC8800 Easystar rijdt geheel willekeurig door kamers en maakt schoon waar hij rijdt, wat hij overigens uitstekend doet. Van een instapmodel robotstofzuiger kunnen we alleen niet verwachten dat deze qua hardware en software volledig vergelijkbaar is met de duurdere varianten. De FC800 Easystar heeft dan ook geen beschikking over geavanceerde sensoren die het apparaat in staat stellen om het huis en kamers in kaart te brengen. Ook systematisch en efficiënt navigeren moet je van deze automatische stofzuiger niet verwachten. Het is daarnaast ook niet mogelijk om door middel van een virtuele muur bepaalde gebieden te markeren als voor de Philips Easystar verboden terrein. Afgrondsensoren zorgen er overigens wel voor dat de stofzuiger niet zomaar de trap af rijdt en zichzelf beschadigd.

Maakt schoon wanneer jij niet thuis bent
De FC8800 Easystar van Philips beschikt helaas niet over een laadstation en niet over de mogelijkheden om uiterst precies te navigeren. Dit betekent echter niet dat de automatische stofzuiger niet kan stofzuigen wanneer jij niet thuis bent. Druk op de startknop vlak voor je de deur uit gaat en nog voor je buiten staat heeft de robot het eerste stukje al schoongemaakt. Zo kun je dus toch, ondanks dat deze stofzuiger niet het neusje van de zalm is onder de robotstofzuigers, altijd thuiskomen in een schoon huis.

Standaard meegeleverd

  • Philips FC8800 EasyStar
  • Uitblaasfilter
  • 2 zijborstels
  • Adapter
  • Gebruiksaanwijzing

Philips FC8800 Easystar

0

Andere robotstofzuigers
LG VHOMBOT3
LG VHOMBOT3
DE VHOMBOT3 is een robotstofzuiger van het merk LG die met speels gemak een van de vervelende klussen van het...
Neato XV Signature Pro
Neato XV Signature Pro
De Neato XV Signature Pro is een robotstofzuiger als geen andere. Door zijn aparte vorm kan deze automatische stofzuiger niet...
iRobot Roomba 880
iRobot Roomba 880
Dat de iRobot Roomba 880 een lust is voor het oog mag duidelijk zijn. Met zijn ronde vorm en zeer...